Terug naar huis!

Literatuur

(Zelf)hulp

Motiveer jezelf

Motivatie is een van de belangrijkste eigenschappen die we in dit leven van overvolle agenda's en 60-urige werkweken nodig hebben. Steeds op de toppen van ons kunnen willen werken, onze creativiteit vergroten en een inspiratie zijn voor anderen kan een zware opgave zijn. Zeker op die momenten, dat het lijkt alsof de wereld tegen ons is, is het belangrijk dat we onszelf opnieuw weten te motiveren om nieuwe relaties aan te gaan, onze carrière een duw in de goede richting te geven en grote veranderingen het hoofd te bieden.

Leren jezelf en anderen te motiveren is een kunst apart. In Motiveer jezelf maakt top-psychologe Philippa Davies met humor, psychologisch inzicht en heldere praktische adviezen duidelijk hoe je:
- beter je eigen gemoedstoestand kunt leren begrijpen en onder controle krijgt
- toegang krijgt tot je eigen creativiteit en die leert ontwikkelen
- om moet gaan met gedemotiveerde mensen
- vrienden, familie en collega's kan motiveren
- anderen kan inspireren door woorden en gedrag

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Philippa Davies
ISBN 9063050720
208 pagina's

Uitgeverij Arbeiderspers/Archipel

Terug naar het overzicht...
Woede
Tem het beest in jezelf

Of iemand nu licht ontvlambaar is is, snel geïrriteerd raakt over niet noemenswaardige zaken, of moeite heeft zijn kwaadheid te uiten, met deze praktische gids laat Peurifoy de lezer zien hoe je in verschillende situaties (op het werk, in een relatie, als opvoeder van kinderen):
- omgaat met woede en hoe je dat kan veranderen,
- hoe je woede op een positieve en effectieve manier kunt uiten,
- wanneer kwaad worden wél het gepaste antwoord is,
- hoe je om moet gaan met frustraties en conflicten kunt oplossen,
- hoe je het beste stress, vernedering en schaamte het hoofd kunt bieden.

Duidelijk wordt dat het uiten van woede niet alleen maar negatief is. Het betekent ook: leren voor jezelf opkomen door je duidelijk uit te spreken, grenzen te stellen, en nee te zeggen tegen onredelijke eisen. Beheers jezelf, uit je woede!

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Reneau Z. Peurifoy
ISBN 906305098 4
338 pagina's

Uitgeverij Arbeiderspers/Archipel

Terug naar het overzicht...
Rustige moeder, rustig kind
Rustgevende technieken voor jou en je baby

Het ouderschap kan een van de mooiste dingen in het leven zijn, als je tenminste ontspannen genoeg bent om ervan te genieten. Rustige moeder, rustig kindverandert in één klap de ideeën over ouderschap en verzorging. Het leven met een klein kind hoeft niet per se stressvol te zijn. Dat laat Paul Wilson zien in zijn nieuwste boek Rustige moeder, rustig kind, dat hij in samenwerking met zijn vrouw Tania schreef. Drie jaar zijn ze ermee bezig geweest. Paul Wilson werkte aan de rusttechnieken voor moeders, terwijl Tania Wilson en een team van onderzoekers de moeder-kindaspecten onderzochten.
Rustige moeder, rustig kind is een inspirerend en vooral bemoedigend boek geworden vol effectieve en aangename ontspanningsmethoden voor moeders en kinderen - van pasgeboren baby's tot kleuters.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Elaine N. Aron
ISBN 9063050275
178 pagina's

Uitgeverij Arbeiderspers/Archipel

Terug naar het overzicht...
Het grote boek van de creativiteit
Waar een wil is, ontstaat een weg

Bij de woorden 'creativiteit' en 'creëren' denken we in eerste instantie aan kunst en grote uitvindingen. Maar de ware betekenis van creativiteit is 'scheppend vermogen'. Zo is elke gedachte die wij hebben, elke zin die wij spreken en elke actie die we ondernemen een vorm van creativiteit: elke gedachte, zin of daad zet iets in gang, heeft effect.
Deze gedachtegang ligt ten grondslag aan Het grote boek van de creativiteit, het alomvattende handboek van George Parker. Hij maakt de lezer bewust van de voortdurende 'invloed' van gedachten en handelingen op zijn of haar gedrag en omgeving. Een volgende stap is te leren hoe de werkelijkheid bewust is te bespelen om langgekoesterde dromen te verwezenlijken.
Aan de hand van voorbeelden legt George Parker de basisprincipes van het creatieve proces uit, beschijft hij verrassende technieken om op nieuwe ideeën te komen en reikt hij praktische strategieën aan waarmee ideeën omgezet kunnen worden in tastbare realiteit.
Een denk-, lees- en werkboek dat de lezer prikkelt en inspireert en dat niet alleen bestemd is voor privé-gebruik maar ook voor op het werk.

George Parker is een nationaal en internationaal veelgevraagd stand-up illusionist en zakelijk spreker. Hij geeft workshops op het gebied van creativiteit. Van zijn zeer succesvolle Het kleine boek van de creativiteit zijn 20.000 exemplaren verkocht.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!George Parker
ISBN 9063051220
291 pagina's

Uitgeverij Arbeiderspers/Archipel

Terug naar het overzicht...
Coach je leven
Wees de baas over je eigen leven en realiseer je dromen

In Coach je leven laat Fiona Harrold op overtuigende wijze zien hoe je in tien stappen zelf de regie over je eigen leven in handen kunt nemen. Hoe je je dromen kunt verwezenlijken en je doelen kunt bereiken. Aan de hand van eenvoudige en heldere technieken leert ze je om:
- dát leven te leiden dat jij graag wilt
- je persoonlijke kracht te vergroten en meer zelfvertrouwen uit te stralen
- je creativiteit en je unieke kwaliteiten naar boven te halen
- je charisma en aantrekkingskracht te ontwikkelen
- je eigenwaarde te vergroten

"Fiona Harrold is een van de meest invloedrijke vrouwen van Engeland." - Scotland on Sunday
"Coach je leven kan je helpen je gevoel van eigenwaarde te vergroten en doelen te stellen - en die, op korte termijn, te bereiken!" - Daily Telegraph

Fiona Harrold is een van de meest succesvolle life coaches in Engeland. Haar unieke, inspirerende en krachtige stijl van coaching heeft velen geholpen hun doelen te realiseren en de top te bereiken. Ze begeleidt o.a. tv-presentatoren, politici, muzikanten en mangers en verschijnt regelmatig op tv.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Fiona Harrold
ISBN 9063050429
264 pagina's

Uitgeverij Arbeiderspers/Archipel

Terug naar het overzicht...
Ik voel me fantastisch, jij ook?
Hoe je je emoties de baas kunt blijven

Hoe ga jij met je emoties om?
- Ben je een bang vogeltje dat altijd zijn angst etaleert - ook al is er geen gevaar?
- Of ben je een gifslang die uit kwetsbaarheid, steeds als er gevaar dreigt, zijn dodelijke gif gebrukt?
- Misschien ben je meer een smartjunk die kikt op slecht nieuws, opleeft van verdriet en bij een grote ramp als eerste voor de televisie zit?
- Of juist een genotsjunk die verslaafd is aan al het goede van het leven en het zwaar krijgt zodra er schaarste dreigt.
- Of een stekelige cactus die doodsbang is voor gevoelens van liefde, terwijl je er diep van binnen naar hunkert?

We hebben allemaal dagelijks te maken met onze emoties en vaak spelen er een of twee emoties de hoofdrol in ons leven. Dat maakt ons  tot het type dat we zijn. Elk type heeft zijn positieve eigenschappen, of we nu een bange vogel, een gifslang, een cactus of een genotsjunk zijn, en elke emotionele eigenschap heeft zijn voordelen. Toch worden we ook vaak gekweld door onze emoties en zouden we heel graag eens wat minder bang, boos, verdrietig of overdreven liefhebbend willen zijn. Hoe je kunt leren om je emoties de baas te blijven laat Katerina Karanika in dit boek zien.

Katerina Karanika is psychologe en heeft een eigen coaching- en adviesbureau. Voor MOM schreef zijn eerder het boek Ik ben geweldig, jij ook? Hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je gedachten.

Over dit boek schreef Top Santé: "De schrijfster helpt de lezer via een heldere stap-voor-stap methode om zich bewust te worden van zijn gedachten."

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Katerina Karanika
ISBN 902692 8793
NUR 770
2004
224 pagina's

MOM

Terug naar het overzicht...
De opstand van het lichaam
Hoe het lichaam reageert op psychische problemen

Ieder mens heeft zo zijn pijnlijke ervaringen uit het leven die hij heeft weggedrukt en waar hij zich niet langer van bewust is. Maar voor het lichaam heeft dat verborgen leven nog steeds zijn consequenties. Pijntjes, kwaaltjes, een ziekte: het zijn allemaal signalen waarmee ons lichaam als het ware ‘in opstand’ komt.

In De opstand van het lichaam beschrijft Alice Miller hoe nauw onze psychische en lichamelijke gezondheid samenhangen. Ze vertelt hoe ons lichaam laat zien met welke ervaringen we nog niet ‘klaar’zijn. Die ervaringen moeten we ons weer bewust worden om in harmonie te kunnen komen met het zo levendige, maar ooit gekwetste, kind in onszelf. Pas dan kunnen we psychisch én lichamelijk gezond leven.

`Alice Miller kan met recht het boegbeeld van de moderne therapie genoemd worden.’
De Volkskrant

Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psycho-analytica. Ze publiceerde naast de bestseller Het drama van het begaafde kind onder andere In den beginne was er opvoeding, Gij zult niet merken en haar nieuwste boek: Eva's ontwaken.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Alice Miller
ISBN 902696 571
NUR 770 (Psychologie algemeen)
2004
176 pagina's

M.O.M./Unieboek

Terug naar het overzicht...
Het drama van het begaafde kind
Op zoek naar het ware zelf

Tussen de eerste publicatie van Het drama van het begaafde kind (1981) en deze bewerkte aangevulde editie liggen jaren van ervaringen. Ervaringen van de schrijfster met haar eigen zelftherapie en met andere moderne therapeutische methoden, en ook ervaringen met de levensgeschiedenissen van de lezers die haar hebben geschreven en wier aantal zij op enkele duizenden schat. In de tussentijd heeft zij onderzoek gedaan naar de kinderjaren van tal van personen, en dat leidde tot nadere precisering van eerdere inzichten, die ze in dit boek met tal van voorbeelden documenteert en illustreert.

De schrijfster houdt zich bezig met de gevolgen van verdringing op persoonlijk en sociaal gebied, met de oorzaken van krenkingen in de kindertijd en het voorkomen daarvan, en ten slotte met de recente, nieuwe mogelijkheden om de gevolgen van vroege traumatiseringen op te heffen.

Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psycho-analytica. Ze publiceerde naast de bestseller Het drama van het begaafde kind onder andere In den beginne was er opvoeding, Gij zult niet merken en Eva's ontwaken.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Alice Miller
ISBN 9026926634
NUGI Orthopedagogiek, Spec. Ond. (725)
25ste druk, 2002
113 pagina's

Unieboek/Van Holkema & Warendorf

Terug naar het overzicht...
Eva's ontwaken
Over de opfheffing van emotionele blindheid

God gaf Adam en Eva de boom der Kennis, maar verbood hun van de vruchten te eten. Ongehoorzaamheid werd zwaar bestraft. Dit paradijs waar gehoorzaamheid als deugd en nieuwsgierigheid als zonde geldt, lijkt verdacht veel op wat wel het "paradijs van de kindertijd" wordt genoemd.

Als een kind niet doet wat de ouders gebieden, wordt het gestraft en wijsgemaakt dat dit voor zijn eigen bestwil is. Maar wat gebeurt er met de woede en de pijn die het kind op deze manier onderdrukt?

Vroeg-emotionele ervaringen beïnvloeden ons in ons denken en handelen, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. En zo belanden we in een vicieuze cirkel van geweld. In Eva's ontwaken laat Alice Miller zien hoe we deze cirkel kunnen doorbreken door onze vroege emoties te leren begrijpen. Alleen zo kunnen we ontsnappen aan de onmondigheid en voorkomen dat we onze kinderen straffen voor hun eigen bestwil.

Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psycho-analytica. Ze publiceerde naast de bestseller Het drama van het begaafde kind onder andere In den beginne was er opvoeding, Gij zult niet merken en Eva's ontwaken.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Alice Miller
ISBN 9026925107
NUR Psychologie algemeen (770)
2002
176 pagina's

Unieboek
MOM-boeken

Terug naar het overzicht...
In den beginne was er opvoeding / Levenspaden
Twee klassiekers van Alice Miller in een band

Kinderen worden gevormd door het gezin waarin ze opgroeien. En ook als zij later hun ouders bekritiseren of zelfs helemaal met hen breken, kunnen ze niet verhinderen dat ingesleen gedrags- en reactiepatronen hun leven en relaties blijven beïnvloeden. Veel mensen maken daar niet gedachten aan vuil en herhalen eenvoudigweg met hun kinderen wat zij elf hebben ervaren. Tot ze er op een bepaald moement tot hun verdriet en verbazing achterkomen dat het hun in de relatie met hun kinderen of partner aan dezelfde innerlijke vrijheid ontbreekt die ze zichzelf in hun jeugd zozeer haddne gewenst.

In In den beginne was er opvoeding laat Alice Miller zien hoe de vroegste levenservaringen van een kind steeds zullen terugslaan op de maatschappij als geheel.
In Levenspaden schetst Alice Miller aan de hand van zeven dialogen hoe de verschillende ervaringen van de kindertijd doorwerken in het dagelijks leven in de volwassenheid. En hoe die stigma's kunnen worden overwonnen.

Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psycho-analytica. Ze publiceerde naast de bestseller Het drama van het begaafde kind onder andere In den beginne was er opvoeding, Gij zult niet merken en haar nieuwste boek: Eva's ontwaken.

"De Zwitserse Alice Miller kan met recht het boegbeeld van de moderne therapie worden genoemd." Trouw

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online bij Bol.com!Alice Miller
ISBN 9026927096
NUR Psychologie algemeen (770)
2002
Gebonden, 480 pagina's

Unieboek
MOM-boeken

Terug naar het overzicht...
Beter omgaan met je tijd
Onthaasten en zinvoller bezig zijn - Tips van een tijdconsulente

Tijd. De een heeft er te veel van, een ander te weinig. Cursussen timemanagement leren ons hoe we zo veel mogelijk kunnen doen in zo weinig mogelijk tijd. In Beter omgaan met je tijd gaat Karine Vandekerckhove uit van een ander perspectief. Zij leert ons hoe we de hoeveelheid tijd die we ter beschikking hebben zo zinvol en kwalitatief mogelijk kunnen invullen. Beter omgaan met je tijd voert ons van een evaluatie van onze eigen tijdbesteding naar een tijdschema dat we kunnen opbouwen en voortdurend verder kunnen uitbreiden. Het boek is een stap-voor-stapgids voor wie even de tijd neemt om te onthaasten of dringend nood heeft aan meer perspectief en kwaliteit in het eigen leven. Met duidelijke vragen, vele oefeningen en handige invulschema's.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Je kunt dit boek bestellen bij Bol.com!Karine Vandekerckhove
ISBN 9020943995
NUGI Psychosomatiek (745)
192 pagina's

Uitgeverij Lannoo

Terug naar het overzicht...
De sleutel tot zelf-bevrijding
Psychologische oorsprong van 1100 ziekten

Het veelgeprezen naslagwerk De sleutel tot zelf-bevrijding ontsproot uit de wijsheid en uitzonderlijke begaafdheden qua psychologisch aanvoelen van Christiane Beerlandt. Het boek beschrijft zeer diepgaand, in een voor iedereen begrijpelijke taal de psychische, emotionele oorsprong van 1100 ziekten. Het beschrijft ook de symbolische psychologische betekenis van de verschillende lichaamsdelen en organen.

In deze achtste druk van het boek werden een 200-tal nieuwe onderwerpen opgenomen, zoals: burnout, muisarm, mond- en klauwzeer, zonnevlechtspanning, ebola enz. Bepaalde rubrieken zoals hoofdpijn, ADHD, eczeem, allergie, astma, hartziekten, bedwateren, problemen bij de overgang, menstruatieproblemen, verslavingen e.a. werden uitgebreid. Ook veel artsen werken met dit boek. De ervaring heeft geleerd dat lezers vaak verrast zijn door de raakheid en juistheid van de tekst die handelt over hun lichamelijke klacht of ziekte, en dat door dit inzicht en de wil om hieraan te werken onvermoede, zelf-genezende kwaliteiten geactiveerd worden.

Christiane Beerlandt toont ons hoe het ontstaan, de oorsprong van ziekte zich niet afspeelt op het louter stoffelijke niveau: de kiem, de werkelijke oorzaak waarom men een bepaalde ziekte ontwikkelt, waarom de ene mens wel en de andere niet vatbaar is voor dit of dat virus, bevindt zich op het psycho-emotionele vlak. Begrijpen we dit goed, dan kunnen we de oorzaak opheffen zodat genezing kan plaatsgrijpen. De auteur zegt niet: "Mens, neem geen geneesmiddelen, neem geen kruiden, enz.", maar wél: "Of je nu geneest mét of zonder hulpmiddelen van buitenaf, het is belangrijk dat je tegelijkertijd aan jezelf werkt om het onderliggende psycho-emotionele probleem op te lossen." Pas dan kan fundamentele genezing plaatsvinden.

Hiernaast bevat het boek een eerste deel dat volledig vernieuwd en uitgebreid werd (met o.a. nuttige praktische wenken) en waarin Christiane Beerlandt ons via haar levensfilosofie waarachtige bouwstenen aanreikt voor een nieuwe wereld waarbinnen de mens zich kan bevrijden van alles wat met fatalisme, emotionele trauma's, depressie, lijden en ziekten, sektevorming, indoctrinaties, enz. te maken heeft. Een van de kernpunten hierbij is: "Je kan van iedereen leren, maar vorm tenslotte toch zelf je eindbesluit. Volg niemand, behalve jezelf!"

Andere werken van Christiane Beerlandt.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Christiane Beerlandt
ISBN 907584932x 
NUGI Alternatieve gezondheidszorg (734)

Achtste druk 2001 
1088 pagina's, gebonden 

Uitgeverij Petiet

Terug naar het overzicht...
Uw emotionele kracht
Een cursus in zelfontplooiing

Lees hoe u de kracht van uw emoties kunt gebruiken en ontdek door het verkrijgen van meer zelfkennis de weg naar persoonlijk geluk en succes.

Uw emotionele kracht is een met humor en wijsheid geschreven boek voor een ieder die in zijn of haar leven steeds voor dezelfde conflicten en dilemma's komen te staan. Vaak denken mensen wier leven vol problemen lijkt te zijn dat ze geen kant meer op kunnen. Auteur en praktiserend arts Maya Phillips leert u uw emoties in positieve banen te leiden en daardoor uw problemen voorgoed op een andere manier aan te pakken.
Uw emotionele kracht voert u mee op een reis naar zelfontwikkeling, het leert u naar uzelf te kijken en versterkt uw emotionele kracht en flexibiliteit.

Ontdek uw emotionele kracht op een nieuwe, opwindende manier met dit vernieuwende en inspirerende boek. Het kan u helpen het geheim te vinden van:
- zelfontplooiing en persoonlijke groei;
- eigenwaarde en emotionele zekerheid;
- onafhankelijkheid en geestelijke vrijheid;
- succes voor uzelf en de gemeenschap;
- emotionele extase en nog veel meer.

Uw emotionele kracht is helder geschreven en staat vol met leuke oefeningen en technieken, verhalen, anekdotes en visualisaties. Deze nieuwe en unieke cursus in zelfontwikkeling is belangrijk voor iedereen die op zoek is naar succes, geluk en persoonlijke voldoening

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel ook dit boek bij Bol.com!Maya Phillips
ISBN 9060577574
NUGI Psychologie Algemeen (711)
300 pagina's

Omega Boek
Fregat 35
1113 EE Diemen020 - 69059 97
Fax:020 - 695 74 28
Mail naar Omega Boek!

Terug naar het overzicht...
AD(H)D, een VOLWASSEN benadering
Individuele coaching en groepsbehandeling

Volwassenen met AD(H)D kunnen geconfronteerd worden met problemen op allerlei gebieden. Concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit maken het moeilijk om relaties in stand te houden, leiden tot overmatige stress op het werk of tot het voortijdig afbreken van opleidingen.  Volwassenen met AD(H)D bezitten echter ook een aantal bijzondere eigenschappen waarmee zij hun voordeel kunnen doen. 

In dit boek wordt op een overzichtelijke manier een unieke werkwijze beschreven die kan helpen anders met AD(H)D om te leren gaan en gebruik te maken van sterke kanten. Men zal actief moeten oefenen met het maken van huiswerkopdrachten en het formuleren van persoonlijke doelstellingen. Daarnaast is in het boek veel informatie te vinden over onder andere:

 • de diagnose AD(H)D;
 • medicatie;
 • het verbeteren van planningen;
 • uitbreiden van sociale vaardigheden.
AD(H)D, een VOLWASSEN benadering is het eerste boek in Nederland dat een gedegen en compleet programma biedt voor coach en cliënt dat uitermate geschikt is om te gebruiken bij individuele AD(H)D-coaching en de groepsbehandeling voor volwassenen met AD(H)D. 

Kortom: AD(H)D, een VOLWASSEN benadering biedt een volwassen benadering voor volwassenen met AD(H)D.

Harold Wenning is sociaal psychiatrisch verpleegkundige/AD(H)D-coach. Miguel Santana e.v. Kloek is psychiater/AD(H)D-regiospecialist. Beiden zijn werkzaam bij de GGZ-Friesland en hebben een eigen praktijk.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek online bij Bol.com!Harold Wenning & Miguel Santana e.v. Kloek
ISBN 9026517084
NUGI Psychotherapie (713)
Verschijnt april 2002
ca. 100 pagina's

Swets & Zeitlinger Publishers

Terug naar het overzicht...
Ik kan denken/voelen wat ik wil

In deze vijfentwintigste druk van Ik kan denken/voelen wat ik wil heeft René Diekstra zijn succesvolle boek uit 1976 grondig herzien. 

Hoewel de strekking in tact is gebleven, zijn er nieuwe inzichten en methoden aan toegevoegd. Aan de hand van de zogeheten vier G's van gedrag laat Diekstra zien dat wat wij voelen gebaseerd is op wat wij denken. Een Gebeurtenis tezamen met de Gedachten daarover bepalen welk Gevoel en welk Gedrag wij aan die gebeurtenis verbinden. 

In een uiterst toegankelijke stijl laat Diekstra de lezer zien hoe hij of zij zich minder verdrietig, boos, wanhopig of overstuur kan voelen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden leert de lezer zijn of haar ongelukkig makende gedachten op te sporen en te veranderen.

Net als in de vorige drukken zal deze druk daarom een enorme steun en inspiratiebron zijn voor eenieder die zijn of haar stemmingen wil beïnvloeden. Het boek kan zowel in een therapeutische setting als voor zelfstudie worden gebruikt.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek direct bij Bol.com!René Diekstra & Jeffrey Young
ISBN 9026502389
NUGI Psychologie Algemeen (711), A-boek
2000, 26e druk
100 pagina's

Swets & Zeitlinger Publishers

Terug naar het overzicht...
RET-jezelf

We bepalen voor het grootste gedeelte zelf in hoeverre we onder problemen gebukt gaan. Een ongezonde irrationele kijk vergroot de moeilijkheden alleen maar en we komen niet toe aan het
bedenken van oplossingen. RET-jezelf is een praktische uitwerking van de beginselen van de Rationeel-Emotieve Therapie voor liet omgaan met angsten, depressies, verslavingen en relatieproblemen. Voor tal van herkenbare moeilijkheden geeft de auteur aan welke irrationele gedachten mensen er vaak op na houden en welke rationele alternatieven er zijn. Via een eenvoudig onderzoek kan iedereen zelf nagaan of zijn of haar denken rationeel of irrationeel is. 

RET-jezef is een wegwijzer voor iedereen die meer inzicht wil hebben in de wijze waarop onze manier van denken invloed heeft op het vinden van een oplossing voor problemen.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Jan Verhulst
ISBN 9026513216
NUGI Psychotherapie (713)

Swets & Zeitlinger Publishers

Terug naar het overzicht...
Ik heet niet b/dom
Leren leven met leerstoornissen

Lezen gaat niet vanzelf, hoofdreken gaat zo traag, moeite met de klok, in alles te traag, de trein missen omdat een tabel lezen zo lastig is...
Dit zijn situaties die kinderen en volwassenen met problemen als dyslexie en dyscalculie zeker herkennen. Want dyslexie betekent wel heel wat meer dan letters omkeren en te veel fouten lezen.
Kobe (6 jaar), Hanne (15 jaar), Toon (21 jaar), Mia (40 jaar) en anderen vertellen over alledaagse situaties die bij hen niet vanzelf lopen. Ze denken dan ook algauw dat ze dom zijn. Ze zijn niet dom, maar voor hen gaat niets automatisch.

De auteurs kennen het probleem van binnenuit. De talrijke tips groeiden uit hun contacten met kinderen, ouders en klastitularissen. Hoe voel je je als je partner zijn/haar afspraken telkens vergeet en wat kun je er samen aan doen? Hoe help je een leerling die de toetsen op de rekenmachine telkens weer vergeet? Zijn er trucjes om de weg te vinden en je agenda te plannen? Een boek vol herkenbare situaties en onmiddellijk bruikbare tips over leerstoornissen in het dagelijkse leven. Een must voor leerkrachten, ouders en jongeren.

Anny Cooreman, pedagoge, en Marleen Bringmans, psychologe, coördineren het "Eureka" Onderwijs te Leuven. In dit project voor begaafde kinderen met leerstoornissen ontwikkelen zij vernieuwende methoden en technieken om jongeren met leerstoornissen te leren compenseren.
Het "Eureka" Onderwijs stond mee aan de wieg van de ingrijpende film heet Ik heet niet b/dom en het pakket Eerste hulp bij leerstoornissen, uitgegeven door de vzw Die-'s-lekti-kus.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Anny Cooreman & Marleen Bringmans
ISBN 903345033x
2002
NUGI Orthopedagogiek, Spec. Ond. (725)/NUR 848

Uitgeverij Acco

Terug naar het overzicht...
Het grote boek van de RUST
Meer dan honderd succesvolle technieken voor ontspanning van lichaam en geest

Iedereen heeft ermee te maken - met stress thuis en op het werk. De Australiër Paul Wilson is de man achter het enige medicijn dat direct helpt zonder vervelende bijwerkingen. En wel deze boeiende leergang onthaasting.

Dit boek geeft de 120 meest succesvol gebleken technieken om onder alle omstandigheden snel zowel geestelijk als lichamelijk te ontspannen en innerlijke kalmte te bewaren. De technieken zijn gebaseerd op beproefde disciplines als meditatie, zelfhypnose, psychotherapie, aromatherapie, voedingsleer, acupressuur en tai chi.

Hoe divers van aard ze ook zijn, alle technieken zijn eenvoudig toepasbaar en werken snel en doeltreffend.

Wie de aanwijzingen in het boek volgt, leert hoe hij of zij zich acuut van spanning en onrust kan bevrijden en zich een blijvende positieve instelling kan aanmeten die de kwaliteit van het leven in het algemeen doet toenemen.

Paul Wilson, geboren in Australië, heeft bewezen zelf uitstekend te kunnen omgaan met stress. Hij werkte in verantwoordelijke en stressvolle functies en deed dit steeds in combinatie met het vaderschap van drie kinderen. Niet voor niets werd hij in de Sunday Times aangeduid als 'de goeroe van de rust'.

Zo nu en dan stuit je op een boek dat het vermogen heeft je leven te veranderen - Het grote boek van de RUST is zo'n boek. - Bryce Courtenay

Het grote boek van de RUST moet een van de toegankelijkste boeken met ontspanningstechnieken zijn die ooit zijn geschreven. - Sydney Morning Herald

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Veilig en snel bestellen bij Bol.com!Paul Wilson
ISBN 9029555874
314 pagina's
NUGI Psychologie Algemeen (711)

Uitgeverij Arbeiderspers/Archipel

Meer zelfhulpboeken van Archipel op zelfhulpboeken.nl

Terug naar het overzicht...
Stop stress
Verbeter de kwaliteit van je leven door een nieuwe kijk op stress en nervositeit

Dit boek kan een keerpunt zijn in je leven. Een journalist zei: 'Het boek geeft je energie, levenslust, zin om er weer tegen aan te gaan. Dokter Marcel Verheyen bespreekt niet alleen de medische kant van stress, nervositeit, vermoeidheid en soortgelijke symptomen, maar geeft ook 101 direct toepasbare tips om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Hij legt ook helder uit hoe je en natuurlijk middel kunt kiezen dat bij je past en welke rol voeding speelt bij stress.
Een boek om in één adem te lezen en daarna nog vaak te raadplegen.'

Dr. Marcel Verheyen genoot zijn artsenopleiding aan de Universiteit van Leuven en volgde daarna tal van colleges over nieuwe diagnosemethoden, plantaardige geneesmiddelen en homeopathie. Hij heeft zich gedurende zijn meer dan vijftien jaar praktijkervaring ook intensief beziggehouden met de psychische en sociale kant van stress. In de jaren tachtig ontstond een intensieve gedachtewisseling met de beroemde Zwitser Alfred Vogel.

Marcel Verheyen is auteur van eerder verschenen boeken en schreef lesboeken voor artsen over stress en nervositeit. Daarnaast is hij ruim tien jaar eindredacteur van diverse grote publiekstijdschriften.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Stop stress en bestel dit boek bij Bol.com!Dr. Marcel Verheyen
ISBN 9021594447
263 pagina's
NUGI Gezondheid, Medisch Algemeen (732)

Uitgeverij Kosmos/Z&K Uitgevers BV

Terug naar het overzicht...
Je ongekende vermogens
NLP de weg van excellentie

In deze bestseller je ongekende vermogens vertelt Anthony Robbins op boeiende wijze wat Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is, en wat NLP voor u kan doen. Het principe is eenvoudig: als u zich een innerlijke voorstelling maakt van boe u wilt zijn of' wat u wilt bereiken, dan heeft dat innerlijke beeld, die innerlijke gedachte, een duidelijke positieve invloed op uw ervaren, uw handelen en het bereiken van resultaten.

Hoe dit precies in zijn werk gaat, hoe u de weg van excellentie bereikt, en welke succesformule u daarbij toepast, dat alles - en meer - vindt u in dit boek. Het is een heldere, humoristische en inspirerende tekst die ook u zal helpen zelfbewust en positief te denken. U ontdekt letterlijk ongekende vermogens in uzelf, die een excellent leven mogelijk maken.

Anthony Robbins is een internationaal veelgevraagd spreker op seminars en conferenties. Zijn bekendste boek je ongekende vermogens wordt jaar na jaar herdrukt, en heeft al vele tienduizenden geholpen, al hun mogelijkheden te realiseren.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek bij Bol.com!Anthony Robbins
ISBN 9021588463
NUGI Psychotherapie (713)
415 pagina's

Uitgeverij Kosmos/Z&K Uitgevers BV

Terug naar het overzicht...
IJzersterk door voedingssupplementen

Nu de multinationals de voedingssupplementen hebben ontdekt als grote winstmakers, is het noodzakelijk te weten welke middelen ons daadwerkelijk helpen, en welke middelen kunnen worden beschouwd als modeartikel.

In zijn nieuwste boek legt onafhankelijk voedingsdeskundige Patrick Holford uit bij welke supplementen we het meeste baat hebben. Het gebruik van de juiste aanvullende vitamines en mineralen:

 • geeft ons meer energie;
 • versterkt ons immuunsysteem;
 • vermindert pijn en ontstekingen;
 • vertraagt het verouderingsproces;
 • verbetert ons geheugen en humeur;
 • brengt onze hormoonhuishouding in evenwicht;
 • verbetert onze spijsvertering.

 • Patrick Holford is de belangrijkste voedingsdeskundige in Engeland en auteur van onder meer de bestseller The Optimum Nutrition Blible. In 1984 richtte Holford het Institute for Optimum Nutrition op, een onafhankelijk non-profit instituut voor voedingsonderzoek.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Patrick Holford
ISBN 9038911424
NUGI Dieet- en voedingsleer/Medisch algemeen 755/732
192 pagina's

Elmar, Uitgeverij

Terug naar het overzicht...

Test uw emotionele intelligentie

Het meten en stimuleren van uw EQ

Om succesvol te zijn is meer nodig dan alleen een hoog Intelligentie Quotiënt (IQ) - een hoog Emotioneel Intelligentie Quotiënt (EQ) is van even groot belang. Werkgevers worden daar alerter op en een EQ-test wordt steeds vaker afgenomen.

In dit handzame boek leggen de auteurs uit wat EQ is en hoe je dit kunt meten. De gebruiker leert niet alleen de typische testvragen te onderkennen, maar ook hoe hijzij het EQ kan stimuleren en verbeteren. De praktische vragen in dit boek hebben tot doel aspecten van de vijf sleutelcomponenten van emotionele intelligentie te meten: zelfbewustzijn, zelfregulatie, empathie, motivatie en sociale vaardigheden.

Of u nu voor een EQ-test gesteld wordt of geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw kansen op succes in uw werk en in uw privé-leven, de expertise die deze gids biedt is bijzonder waardevol - en kan een aanmerkelijk verschil uitmaken…

Dr. Robert Wood en dr. Harry Tolley, beiden als buitengewoon hoogleraar educatie verbonden aan de Universiteit van Notthingham, zijn werkzaam als consultant en schreven verschillende werken op het gebied van assesment.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Robert Wood & Harry Tolley
ISBN 9038914830
160 pagina's

Elmar, Uitgeverij

Terug naar het overzicht...
Met andere ogen bekeken 
EMDR - een nieuwe doeltreffende therapie voor het genezen van emotionele problemen

EMDR - Eye Movement Desensitisation and Reprocessing - is een relatief nieuwe vorm van
psychotherapie. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat EMDR de meest effectieve therapie is voor het verwerken van een psychotrauma. Peter Baldé laat op basis van moderne inzichten in de werking van de hersenen zien waarom dat zo is. EMDR wordt ook met succes toegepast bij tal van andere emotionele problemen, zoals angsten, depressies en relatieproblemen.

De acht fasen van EMDR worden uitgebreid besproken en met voorbeelden toegelicht. Woordelijk weergegeven sessies geven de lezer een goed beeld van de praktijk. De onderzoeksresultaten, de belangrijkste protocollen en de centrale thema's bij de behandelingen worden uitgebreid besproken.

Speciale aandacht wordt gegeven aan EMDR bij kinderen en jongeren. Peter Baldé werkt ruim 20 jaar als klinisch psycholoog in een eerstelijnspraktijk. Ook volgde hij opleidingen in gedragstherapie, hypnotherapie en NLP. Sinds 1994 werkt hij met EMDR.

Peter Baldé werkt al meer dan twintig jaar als klinisch psycholoog in een eerstelijnspraktijk. Hij behandelt mensen met uiteenlopende problemen, zoals angsten, depressie, posttraumatische stressstoornissen en relatieproblemen. Sinds 1994 werkt hij met EMDR. Hij volgde seminars en trainingen van onder andere de ontdekker van EMDR, dr. Francine Shapiro uit Amerika.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Peter Baldé
ISBN 9038911491
2001
NUGI Psychotherapie (713)

Elmar, Uitgeverij

Terug naar het overzicht...
Voeding & intelligentie
Een beter geheugen, intelligenter, een goed gevoel

Mythe: Uw brein heeft vaste afmetingen en vermogens. U kunt daar niets aan veranderen; het is genetisch bepaald.
Werkelijkheid: Uw brein is een orgaan dat kan veranderen door wat u eet en de voedingssupplementen die u inneemt. U kunt het functioneren van uw hersencellen aanzienlijk verbeteren door uw voedings-patroon te wijzigen.

Voeding en intelligentie bericht over baanbrekend onderzoek verschijnt in aan onder meer Harvard en de Amerikaanse nationale gezondheidsinstituten) dat bewijst dat voeding en voedingssupplementen de hersenen een leven lang op volle toeren kunnen doen draaien: van onze jeugd, als ze de vermogens van onze hersenen verhogen, tot onze oude dag, wanneer ze geestelijke achteruitgang voorkomen en ongedaan maken.

U treft verbluffende informatie aan over:
- welke vetten u intelligenter en gelukkiger maken;
- welke vitaminen de intelligentie en het geheugen kunnen stimuleren;
- hoe hoge bloeddruk uw brein kan doen slinken en
- welke voedingsmiddelen u moet eten om het geheugen aan te scherpen en de hersencellen een verjongingskuur te geven.

Jean Carper is de auteur van onder meer de New York Times bestseller Miracle Cures, dat in Nederland verscheen onder de titel Een leven lang jong.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Jean Carper
ISBN 9038911017
NUGI Gezondheidsvoorlichting (735)
oktober 2001
364 pagina's

Uitgeverij Elmar

'Terug naar het overzicht...
Wie ben je?
101 manieren om naar jezelf te kijken

Wie ben je? Wie ben ik? De meeste mensen hebben, al is het onbewust, de neiging om aan te nemen dat iedereen op dezelfde manier op zijn of haar omgeving reageert. En als dat niet zo is, zijn we verrast, of zelfs verdrietig of boos. 

Wie ben je? is een bundeling van 101 typeringen van de mens. De lichamelijke, emotionele en rationele variaties in dit boek onthullen hoe verschillend mensen in feite zijn. Door middel van tests leert je jezelf en anderen beter te begrijpen en beter te voorspellen hoe jij - of iemand anders - in bepaalde situaties zal reageren, en waarom. De kundige verwerking van woord en beeld in de tests - in het boek staan vele speciaal voor dit project gemaakte kunstwerken - maakt Wie ben je? zowel aantrekkelijk als onthullend!

De pers:
Mensen vinden het vaak spannend zichzelf door middel van een test te plaatsen binnen een bepaalde omschreven typologie. Dit goed verzorgde en mooi geïllustreerde boek biedt een breed publiek de mogelijkheid op een zo verantwoord mogelijke manier bezig te zijn. [Stichting Nederlandse Bibliotheek Dienst]

Een boek waarin je niet snel-misschien wel nooit-uitgebladerd en gelezen raakt. [Haarlems dagblad]

De kracht van Godwins boek schuilt vooral in het geven van tips voor een optimale innerlijke balans. Na uren puzzelen met mijzelf, heb ik zelfs al een klein begin gemaakt met de volgende stap: verbetering! [Psychologie magazine]

Wie ben je? is ontworpen en geschreven door Malcolm Godwin, kunstenaar en de auteur van succesvolle boeken over het verband tussen lichaam en geest, wetenschap en mythologie, waaronder Engelen: een bedreigde soort, De heilige graal en Helder dromen.


Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Malcolm Godwin
ISBN 9038910606
NUGI Filosofie en Ethiek Algemeen (611)
224 pagina's

Uitgeverij Elmar

'Terug naar het overzicht...
Autogene krachttraining voor de hersenen
Een fit hoofd, optimale concentratie en ontspannen en alerte zelfpresentatie

De autogene training van J.H. Schultz is niet alleen heel effectief voor het bereiken van algehele ontspanning, deze vorm van concentratie en zelfsuggestie is ook in staat braakliggende terreinen binnen onze hersenen te benutten.

Autogene krachttraining voor de hersenen -
heldere informatie om meteen aan de slag te gaan:

 • over hoe onze hersenen informatie verwerken
 • verbindingen leggen tussen linker- en rechterhersenhelft
 • de voorwaarden voor mentale en lichamelijke fitheid
 • wat kun je met hersentraining bereiken?
 • hersentraining voor een beter geheugen en een grotere geheugencapaciteit
 • hoe vergeten te voorkomen
 • voeding inzetten voor mentale frisheid
 • lichaam en geest ontspannen
 • ademhaling optimaal benutten
 • persoonlijke stelregels formuleren en trainen
 • het belang van zelfwaardering en tevredenheid
 • het belang van woordkeuze
 • de kracht van gedachten
 • ingesleten denkwijzen ompolen
 • heel veel oefeningen en technieken
  Barbara Wurzel is voedingstechnologe. Haar belangstelling in al haar artikelen en boeken ligt met name bij verbanden tussen gezondheid, voeding, natuurgeneeswijzen en psychologie.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek online!Barbara Wurzel
ISBN 9060306279
NUGI Alternatieve Gezondheidszorg (734), Psychologie Algemeen (711)
2001

Uitgeverij De Driehoek
Keizersgracht 756
1017 EZ AMSTERDAM
Tel.020 - 624 64 26
Fax020 - 638 71 55
Schrijf naar uitgeverij De Driehoek!

Terug naar het overzicht...
Emotionele intelligentie
Emoties als sleutel tot succes

We weten eigenlijk allemaal wel dat een hoog IQ geen garantie is voor succes en geluk, maar tot nog toe  konden psychologen en gedragsonderzoekers niet  vertellen wat daar dan wel voor nodig is. Daniel Goleman beschrijft het nieuwste onderzoek hiernaar en komt tot verbazingwekkende conclusies over de rol van rationaliteit en emotie in leven.

De psycholoog Daniel Golemann introduceerde als eerste voor een breed publiek het begrip emotionele intelligentie (EQ), het belang van het emotionele ABC. Het voelende brein bezit zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift, en het vermogen eigen emoties te herkennen en jezelf te motiveren. Emotionele vaardigheden blijken niet alleen belangrijker te zijn dan rationele, zij zijn zelfs van doorslaggevend belang voor succes in werk en relaties, en niet minder voor ons lichamelijke welbevinden.

Goleman laat zien dat werkelijke intelligentie maar weinig met kennis en hoge rapportcijfers te maken heeft en veel meer met zelfkennis, invoeling in anderen en vermogen tot samenwerken. 

Daniel Goleman studeerde en doceerde aan Harvard University, was chefredacteur van Psychology Today en schrijft momenteel voor de New York Times over psychologie, gedrag en hersenonderzoek. Zijn artikelen hierover worden wereldwijd vertaald en gelezen.

Emotionele intelligentie verscheen in 25 talen.

Persreacties op Emotionele intelligentie:
'Fascinerend en uiterst leesbaar.' Elsevier
'Zeer informatief en lezenswaardig.' NRC Handelsblad
'Goed gekozen voorbeelden uit het dagelijks leven Het boek leest als een trein.' De Psycholoog
'Goleman schrijft pakkend: anekdotisch beschreven drama's gaan naadloos over in heldere samenvattingen van vakliteratuur.' Vrij Nederland
'Goleman reikt misschien op de eerste plaats een hand naar ouders en opvoeders, maar ook wie graag in het eigen hart kijkt zal genieten van dit boek.' De Standaard
'Het boek van Daniel Goleman komt als geroepen.' Business Class
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Koop dit boek bij Bol.com!Daniel Goleman
ISBN 9025499732
NUGI Psychologie Algemeen (711)

Uitgeverij Contact

Terug naar het overzicht...
Lastige mensen
Hoe ga je om met moeilijke klanten, veeleisende bazen en vervelende collega´s

Of je nu boze of gefrustreerde klanten te woord moet staan of lastiggevallen wordt door irritante personeelsleden, bazige bazen of niet-communicerende medewerkers, dit boek bevat bewezen strategieën om adequaat en professioneel met deze stressvolle situaties om te gaan en kalmte in de situatie te brengen. Roberta Cava leidt de lezer door het proces van het ontdekken van de oorzaken van moeilijke communicatie, reikt suggesties aan om problemen op te lossen, onderzoekt bepaalde situaties en legt persoonlijkheidsconflicten uit.

Lastige mensen is bijzonder duidelijk en door en door praktisch, kort en bondig. Het benoemt alle emoties die er bij problemen tussen werknemers of met klanten ontstaan. Het bespreekt alle types die je kunt tegenkomen en bevat ook een hoofdstuk over hoe je met manipulerend gedrag omgaat, hoe je dit identificeert en wat je moet doen. Van groot belang is het gedeelte over hoe je je eigen menselijke vaardigheden kunt verbeteren, zodat je prettiger met anderen werkt, stress en opwinding vermindert, en je je zelfvertrouwen en enthousiasme in al je professionele contacten en relaties vergroot.

Roberta Cava bezit trainingsbedrijven in Canada, Verenigde Staten en Australië en houdt jaarlijks meer dan 65 verschillende seminars wereldwijd. Als human resource-specialiste adviseert ze met name kleine en middelgrote ondernemingen.
Klik op het boek om het direct online bij de uitgever te bestellen.

Bestel dit boek rechtstreeks bij de uitgever!Roberta Cava
ISBN 90202604726
NUR 770 (Psychologie algemeen)
195 pagina's

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...

Lastige situaties thuis
Hoe ga je om met veeleisende partners, moeilijke kinderen en irritante familieleden?

Onze meeste intensieve relaties zijn veelal in de thuissituatie te vinden. Het omgaan met partner, kinderen of andere bloedverwanten vraag behalve geduld, tact en inlevingsvermogen ook de moed om onszelf durven te zijn en assertief te reageren op wensen en verlangens van de ander. Net als Lastige mensen is dit boek bijzonder duidelijk en door en door praktisch. Met humor en op speelse wijze benoemt het alle emoties die er bij problemen tussen partners en gezins- en familieleden ontstaan. Roberta Cava helpt de lezer bij het ontdekken van de oorzaken van moeilijke communicatie, reikt suggesties aan om problemen op te lossen, onderzoekt bepaalde situaties en legt persoonlijkheidsconflicten uit.

Roberta Cava bezit trainingsbedrijven in Canada, Verenigde Staten en Australië en houdt jaarlijks meer dan 65 verschillende seminars wereldwijd. Als human resource-specialiste adviseert ze met name kleine en middelgrote ondernemingen. Van haar verscheen eerder Lastige mensen.
Klik op het boek om het direct bij de uitgever te bestellen.

Bestel dit boek direct bij de uitgever!Roberta Cava
ISBN 9020260537
NUR 770 (Psychologie algemeen)
140 pagina's

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Het meisje dat nagelbijt en de man die altijd te laat komt
Wat gewoonten ons zeggen

Wordt je gek van je eigen gewoonten? Saboteer je jezelf door je onbewuste, schijnbaar oncontroleerbare acties? Ben je continu van alles kwijt, ben je niet vooruit te branden, doe je aan nagelbijten, snurk je, zit je aan je haar te plukken, drink je teveel koffie of rook je 20 sigaretten op een dag? Al dit soort gewoonten verminderen wel je spanning en nervositeit op dit moment maar zijn misschien op de lange duur schadelijk voor je.
Waarom zijn gewoonten toch zo ingebakken in ons bestaan? We negeren ze meestal, gaan er niet erg bewust mee om. Toch moet er een link bestaan tussen wat we doen en hoe we ons voelen. Dit boek gaat in op de emotionele achtergronden van allerlei gewoonten en gedrag. We krijgen inzicht in de reden ervan en kunnen leren hoe we onze gewoonten kunnen loslaten of veranderen. Zo kunnen we ons gezonder en gelukkiger gaan voelen.

Ann Gadd is kunstenaar, schrijver, reikimaster en counselor. Ze geeft creatieve workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en transformatie. Ze houdt zich al meer dan twintig jaar intensief bezig met de relatie tussen lichaam en geest.
Klik op het boek om het direct bij de uitgever bestellen.

Bestel dit boek direct bij de uitgever!Ann Gadd
ISBN 9789020201154
NUR 770 (Psychologie Algemeen)
202 pagina's

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Het is voor je eigen bestwil
Verborgen bedoelingen herkennen

Onder het mom van: 'Het is voor je eigen bestwil'worden we daelijks aan het lijntje gehouden.
Kreten als:'voor de goede orde' en 'in het algemeen belang' zijn al jaren werkzame dekmantels voor onderliggende motivaties, die vaak minder nobel zijn dan ze aanvankelijk lijken. Want wie zou vermoeden dat mensen die regelmatig te laat komen, wellicht een machtsprobleem hebben? en dat wie zijn jas of tas ergens laat liggen, zijn territoriumdrang vervult?

Het dragen van een leesbril, alleen om er overheen te kijken en niet om te lezen, het plakken van stickers op de auto met teksten als: "Ik rem ook voor dieren", het ongevraagd opdringen van hulp (in kleine kring maar ook in nationaal en internationaal verband), naar verjaardagen gaan en 'gefeliciteerd' zeggen terwijl men zich rot verveelt, zijn aanwijzingen voor verborgen gedrag.

Door te weten op welk gedrag je kunt letten en hoe je dit kunt interpreteren, vergroot je zienderogen je mensenkennis. Je begrijpt dan beter waarom mensen zich op bepaalde manieren gedragen, kunt moeiteloos door verborgen bedoelingen heen prikken en daar je voordeel mee doen. Met andere woorden: je wordt minder snel om de tuin geleid. Daarnaast leer je wellicht iets over jezelf?

Ed Nissink is docent communicatie en traint en adviseert bedrijven en therapeuten. Het boek is doorspekt met voorbeelden uit ruim twintig jaar ervaring op het gebied van communicatie en gedrag. Een leerzaam en amusant boek. Eerder publiceerden wij Wat maak ik van mijn leven? (3e druk) en Ergens mag ik je wel (2e druk).
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Dit boek kun je ook bestellen bij Bol.com!Ed Nissink
ISBN 9020260286
NUGI Psychologie Algemeen (711)
163 pagina's

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Neem de tijd
In balans in een jachtige wereld

Door de constante druk om meer te doen, altijd in beweging te zijn en ons eeuwig te haasten is ons dagelijks leven geen afspiegeling van onze diepste waarden en idealen. We hebben het gevoel dat we geen grip meer op ons leven hebben. 
In Neem de tijd laat Eknath Easwaran ons zien dat de eerste stap naar een leven vanuit intentie is de rusteloze stroom van onze gedachten tot kalmte te brengen. hoewel we het ons meestal niet realiseren, is het ons denken, en niet de uiterlijke gebeurtenissen, dat ten grondslag ligt aan ons gevoel van haast en rusteloosheid. 

Vanuit een beminnelijke wijsheid reikt de auteur praktische gereedschappen aan waarmee we kunnen onthaasten zonder efficiency en productiviteit hoeven inleveren. Daardoor kunnen we onze relaties verbeteren, verdiepen en herstellen, kunnen we welbewust keuzes maken in plaats van op de automatische piloot te varen en kunnen we versnipperen aandacht omzetten in éénpuntige concentratie. 

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Dit boek kun je ook bestellen bij Bol.com!Eknath Easwaran
ISBN 9020282395
NUGI Meditatie (622)
188 pagina's

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Op weg naar zuiverheid
Inzicht in dualiteit

Soms ontmoet de mens een glimp van God in zichzelf. Hij weet dan: ik ben Liefde. Hij heeft zijn ware aard en bestemming gevonden. Soms is deze vonk zo sterk, dat zij voor altijd in de mens blijft branden. Meestal dooft het vuur. Maar blijft er niet altijd een verlangen naar deze vonk? Deze vonk wil aangewakkerd worden, maar hoe? Daarover gaat dit boek.
We zijn allen op weg naar het Licht, maar maken daarbij grote omwegen. Een van de omwegen is het zich verliezen in de prikkels van alledag. Willen we diep in contact komen met onze Bron, dan is daar ruimte voor nodig. Die ruimte is stilte, rust en aandacht. Maar we laten ons bombarderen met prikkels, en deze prikkels zijn energieën waar we ons mee verbinden. Datgene waarmee we ons verbinden, komt versterkt bij ons terug. Wat gebeurt er dus als we naar een programma met geweld op televisie kijken? Dan openen we de energetische geweldsspiraal in de wereld, zijn er deel van en versterken deze. Wat gebeurt er als we ons verbinden met innerlijke rust en stilte? Dan verbinden we ons met de stille kracht van miljoenen mensen die ons zijn voorgegaan op hun pad naar het innerlijk licht.
De weg naar zuiverheid vraagt om diepgaande keuzes en de bereidheid vragen te stellen ten aanzien van de druk van de samenleving. Het is een boek voor ouders van kinderen die diep van binnen verlangen naar de stilte in hun hart, maar deze vraag nog niet kunnen verwoorden naar hun ouders. Het is een boek voor volwassenen die op zoek zijn naar hun essentie van waaruit ze met de Oneindige Bron van licht, liefde en waarheid verbonden zijn. Het is een gedurfd boek in een tijd waarin "de prikkel" gezien wordt als het grootste cultuurgoed.

Fons Delnooz en Patricia Martinot hebben een jarenlange ervaring als reguliere en alternatieve therapeuten, healers en als opleiders in het werken met helende energie. Zij geven cursussen in spirituele ontwikkeling. Van hen verschenen eerder de succesvolle uitgaven Energetische bescherming (3e druk) en Reiki als ambacht (2e druk).
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Dit boek kun je ook bestellen bij Bol.com!Fons Delnooz & Patricia Martinot
ISBN 9020282646 
NUGI Overige Esoterische Onderwerpen (626)
136 pagina's

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Balans in je leven
Totale gezondheid van lichaam en geest
Serie New Age

Welk lichaamstype hebt u: 'vata', 'pitta' of 'kapha'? Deze vraag staat centraal in het eerste deel van dit boek over ayurvedische geneeskunde. Om volkomen gezond te kunnen worden is het allereerst noodzakelijk er achter te komen welke constitutie u van huis uit heeft, welk type u bent. Gewapend met deze inzichten kunt u bijvoorbeeld begrijpen waarom u zo verzot bent op augurken of waar uw voorkeur voor honing vandaan komt. Ook komt u er achter waarom u altijd last heeft van koude voeten en uw partner daarentegen altijd klaagt over de warmte. Verder begrijpt u waarom de een altijd zo hard van stapel loopt en de ander eerst de kat uit de boom kijkt.

Ziekte, zo stelt Chopra, berust op een verstoring van evenwicht tussen de drie dosha's: vata, pitta, en kapha,' kwaliteiten' die volgens het ayurvedische mensbeeld in een bepaalde mengeling in ons aanwezig zijn. Genezing betekent dus het tot stand brengen van een voor onze persoon uniek evenwicht tussen de dosha's, waardoor we zowel psychisch als lichamelijk beter in balans en meer in harmonie met onszelf zullen komen.

Dit boek geeft een overzicht van de rijke schakering aan mogelijkheden die de ayurvedische arts door de oude traditie worden aangereikt of die op basis van universitair onderzoek, dat in India nog steeds wordt verricht, zijn ontwikkeld, om dat evenwicht te herstellen. Ayuerveda werkt behalve met verfijnde diagnostische methoden, reinigingskuren, voedings- en dieetadviezen en speciale kruidenpreparaten ook met meditatietechnieken. die de uitwerking van de lichaamsgerichte behandeling nog blijken te versterken.

De arts Chopra, die eerder het begrip quantum-genezing introduceerde, heeft met dit boek niet alleen een zeer deskundige, maar ook buitengewoon prettig leesbare en boeiende handleiding geschreven, die iedereen enthousiast zal maken voor de - bij uitstek holistische - ayurvedische geneeskunst.

Deepak Chopra leidt het Institute of Mind/Body Medicine in San Diego, Californië. Hij werd ook in ons land enorm populair met De wereld van Merlijn, De terugkeer van Merlijn en De zeven spirituele wetten van succes.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Dit boek kun je ook bestellen bij Bol.com!Deepak Chopra
ISBN 9020252704
NUGI Alternatieve Geneeswijzen Prof (747)

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Ankertjesserie

Voedselintolerantie
Het onbegrepen leed

Veel mensen krijgen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen zeer hinderlijke 'bijwerkingen', verschijnselen die ook door uitgebreid medisch onderzoek niet bevredigend kunnen worden verklaard. Evenmin kan worden aangetoond dat er sprake is van een allergie of een organische afwijking.
De schrijfster van dit boekje is de mening toegedaan dat de oorzaak van deze vaak niet serieus genomen klachten moeten worden gezocht in de voortdurende aanwezige invloed die voeding, lichaam, psyche en omgeving op elkaar uitoefenen. In het eerste gedeelte van het boek vertelt de schrijfster hoe ze er toe kwam zich in deze problematiek te gaan verdiepen, en wat voedselintolerantie eigenlijk eigenlijk inhoudt. Vervolgens laat zij een aantal patiënten hun verhaal vertellen.
Verder geeft de auteur uitvoerige informatie over voedingsmiddelen en geeft zij aan hoe wij zelf onze intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen kunnen opsporen en welke therapieën er zijn om de problemen te verhelpen.
Ten slotte bevat dit Ankertje een schat aan praktische gegevens in de vorm van dieetadviezen en lijsten en schema's die u zullen helpen het voedingspatroon te vinden dat het best aansluit bij u en uw persoonlijke omstandigheden.

Barbara Goedbloed is psycho-sociaal therapeute met als uitgangspunt de voeding en heeft een eigen praktijk.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Barbara Goedbloed
ISBN 9020208217
Ankertjesserie 192
NUGI Gezondheid, Medisch Algemeen (732)

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Omgaan met stress
Een praktische handleiding om een prettiger leven te leiden

Dit Ankertje is geen hoogdravend betoog of handleiding voor artsen en therapeuten - al zullen zij veel van de informatie zeker kunnen gebruiken bij de behandeling van hun patiënten. Het is een gebruiksboekje voor iedereen die zich (te) gespannen voelt of overspannen is.
De schrijvers vragen ons, ons bewust te worden van de wijze waarop we in het leven staan, waar wij zelf leven en waar we geleefd worden. We gaan inzien dat we ons lot niet machteloos hoeven te ondergaan, maar dat er keuzemogelijkheden zijn die ons in staat stellen ons leven en onszelf te laten zoals we zijn of te veranderen.
De oefeningen in dit Ankertje zijn eenvoudig en in korte tijd uit te voeren. Het zijn eenmalige 'opdrachten', erop gericht ons bewust te maken van onze situatie, om een moment van herkenning en zelf-inzicht op te roepen. Doel dat de schrijvers nastreven is dat een ieder die onder zware druk moet werken zich realiseert dat we op een gezonde manier met stress om kunnen gaan en dat dat wel moet om gezond te blijven. Dat stress een signaal is dat ons duidelijk maakt dat we ons op een verkeerd spoor bevinden en... dat we zelf de wissel om kunnen zetten.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Dick van den Heuvel, Foeke Jan Reitsma
ISBN 9020206877
NUGI Psychologie Algemeen (711)
Ankertjesserie 119

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Kalm door kruiden

Geneeskrachtige kruiden, homeopathie en ons dagelijks voedsel als therapie bij stress, spanningen, overspanning, angst en nerveuze klachten.

Een rustgevend boekje voor alle mensen die leiden aan stress, spanningen, overspanning, angst en andere nerveuze klachten. Jaap Huibers weet de overgevoelige, nerveuze mens te typeren, naast het kruid dat hem kan helpen.
Hij probeert de mensen zichzelf  te laten zien, niet als een machine die zo nu en dan een revisie nodig heeft, maas las een totaliteit, die met behulp van kruiden en de juiste voeding zijn eigen evenwicht kan vinden.
Aan het slot van dit boekje zijn hoofdstukjes over homeopathische middelen en voeding opgenomen.

Typerend voor de stijl van het denken van Huibers is een uitspraak als: Gebruik kruiden en homeopathische geneesmiddelen niet als een hoofdpijnpoedertje. Probeer eerst het hele patroon te doorzien, dan pas krijgt u 'in-zicht' in de diepere oorzaken van uw klachten.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Jaap Huibers
ISBN 9020205579
NUGI Alternatieve Gezondheidszorg (734)
Ankertjesserie 6

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Voeding en gedrag

Hoe verklaar je gedrag?
Vanuit overerfde eigenschappen, het milieu of het geloof?
Een factor die de laatste tijd meer aandacht krijgt, is voeding. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen lichamelijke reacties geven, maar ook angsten, stress, driftbuien en depressies kunnen er het gevolg van zijn.
Jaap Huibers heeft als natuurgeneeskundige therapeut zich de laatste zeven jaar intensief met de relatie voeding-gedrag beziggehouden. Het bleek dat wat we via de mond innemen van invloed kan zijn op de karakteristieken van onze gedragsuitingen. Voeding is een gedragsbepalende factor, dat leren zijn praktijkervaringen.
In dit Ankertje gaat Jaap Huibers daarop in. Hij richt zich daarbij op het ontstaan van gedrag, zijn oorzaken en aanleidingen. Hij wil de lezer oog leren krijgen voor de relatie tussen voedingsstoffen en gedrag. Anders durven omgaan met wat we eten en te eten aangeboden krijgen in relatie met onze gedragspatronen, dat is wat hij beoogt.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Jaap Huibers
ISBN 9020207318
NUGI Gezondheid, Medisch Algemeen (732)
Ankertjesserie 153

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...

Voedingsadviezen voor hyperactieve kinderen

Ten gevolge van het toegenomen suiker-eetgedrag van kinderen (o.a. in snoep, ijs en frisdranken), maar ook door de consumptie van populaire kant-en-klaarmaaltijden en snacks ontstaan biologische rampen in het lichaam van het kind. Gevolg, concentratieproblemen en motorische onrust. De biologische, negatieve, veranderingen in het lichaam van het kind kunnen er de oorzaak van zijn dat er zelfs niet meer met hem te praten valt, dat het niet of moeilijk bereikbaar is en dat ieder gevoel voor humor verdwenen is. Gebrek aan vitamine B en kalk zijn waarschijnlijk de belangrijkste oorzaken van hyperactief, brutaal en zelfs agressief gedrag. In dit boek worden alle achtergronden van die negatieve biologische veranderingen stap voor stap behandeld. Als er weer inzicht in het 'hoe en waarom' kan groeien, is een positieve ommekeer binnen handbereik. De auteur heeft samen met dr. P. Kousemaker (Universiteit Leiden) ruim tien jaar onderzoek gedaan naar de oorzaken en zinvolle begeleiding van hyperactiviteit. Al die ervaringen zijn in dit boekje verwerkt tot een handreiking aan ouders die door hun hyperactieve kind zelf het spoor bijster dreigen te raken.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Jaap Huibers
ISBN 9020200992
NUGI Gezondheidsvoorlichting (735)
Ankertjesserie

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...


Opvoeden... de kans voor je kinderen

Na het succes van Voedingsadviezen voor hyperactieve kinderen, schreef Jaap Huibers een boekje dat daar nauw op aansluit. Druk gedrag en problemen met de concentratie hebben enerzijds te maken met hetgeen in genoemd Ankertje beschreven is. Veranderingen op het gebied van voeding en vitaminen/mineralen blijken dikwijls tot aanzienlijke verbetering in deze vervelende situatie te leiden. In dit boekje komt onder andere aan de orde: 

 • Wat is de rol die de tv en computerspelletjes spelen in de ontwikkeling van het kind? 
 • Is de dikwijls overdreven aandacht voor sport-beoefening, alsook sport bekijken (tv) wel altijd waardevol? 
 • Wat is de invloed van de school op de ontwikkeling van het kind? 
 • Welke rol speelt creatieve vorming (muziek, tekenen, schilderen enz.)? 
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Jaap Huibers
ISBN 9020201085
NUGI Pedagogiek, Andragogiek, Ger. (723)
Ankertjesserie

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...


Hooggevoeligheid als uitdaging

Gevoeligheid wordt niet altijd gewaardeerd. Daar kunnen de mensen die extreem gevoelig zijn voor drukte, geluid, stress en energieën van anderen over meepraten. Vaak ervaren zij die gevoeligheid zelf als een last en door hun omgeving worden ze nogal eens voor zeurpiet of softie versleten. Marian van den Beuken beschrijft in dit boek wat hooggevoeligheid is, wat voor functie het heeft in de maatschappij en welke belangrijke kwaliteiten hooggevoelige mensen bezitten. Zij laat zien dat de last die je van hooggevoeligheid hebt, veel te maken heeft met de houding die je ertegenover inneemt. Als je hooggevoeligheid kunt zien als een gave die je in kunt zetten voor jezelf en de maatschappij, kun je ook beter omgaan met de last die het met zich meebrengt. Het boek geeft praktische tips om met hooggevoeligheid om te gaan en je tegen ongewenste invloeden te beschermen.

Marian van den Beuken is werkzaam als coach en trainer. Ze kent hooggevoeligheid vanuit haar eigen ervaring en vanuit haar werk. Ze gaf onder meer een e-mailnieuwsbrief uit over dit thema. Haar motto is: "Alleen de liefde telt; de rest doet er niet toe."
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Marian van den Beuken
ISBN 9020201441
NUR Esotherie algemeen (720) Psychologie algemeen (770)
Ankertjesserie 271

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...

Hooggevoeligheid als levenskunst 

Na het succesvolle Hooggevoeligheid als uitdaging nu een nieuw bemoedigend en inspirerend boek voor mensen met gevoelige zintuigen en een gevoelig zenuwstelsel. Hooggevoeligheid is een prachtig instrument waarvan de gebruiksaanwijzing helaas niet is bijgeleverd. Ermee leren omgaan is voor ieder persoonlijk een levenswerk. Het is oefenen in levenskunst: met liefde, geduld en toewijding leren zijn met wat er is, ook met datgene wat onverdraaglijk lijkt. Uiteindelijk leidt dat tot grote innerlijke vrede en zijnskracht. Het boek bevat veel tips en oefeningen.   

Bestel dit boek online bij Bol.com!Marian van den Beuken
ISBN 9020201646 
NUR Esotherie algemeen (720) Psychologie algemeen (770)
Ankertjesserie

Ankh-Hermes

Terug naar het overzicht...
Niet morgen, maar nu
Naar een nieuwe kijk op jezelf, naar een completer functioneren

Met Niet morgen, maar nu veranderde dr. Wayne Dyer op ingrijpende wijze het leven van miljoenen mensen. Voor diegenen die nog niet hebben kennisgemaakt met het gedachtegoed van een van de grootste inspirators van de laatste decennia, wordt Niet morgen, maar nu aangeboden in een goedkope editie.

In Niet morgen, maar nu toont dr. Wayne Dyer aan dat we allemaal ‘mentale achilleshielen’ hebben, bewust of onbewust. Hij vertelt in begrijpelijke taal hoe deze zwakheden – waardoor we onszelf vaak ernstig tekortdoen en ongemerkt kwellen – opgespoord kunnen worden en hoe we in het dagelijkse leven kracht en inspiratie kunnen vinden zonder belemmerd te worden door onze kwetsbare plekken.

De psychotherapeut dr. Wayne Dyer gaat uit van wetenschappelijke psychologische visies op mens en wereld en van de ervaringen vanuit de praktijk, zoals die massaal toegankelijk zijn geworden door de brede stroom van psychotherapeutische literatuur. Maar zijn taal is niet die van een geleerde. Schijnbaar moeiteloos maakt hij de vele verworvenheden van de moderne psychotherapie toegankelijk voor eenieder die niet ten volle tevreden is over zijn bestaan en naar een uitweg of een oplossing zoekt.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek niet morgen, maar nu bij Bol.com!Dr. Wayne Dyer
ISBN 9022984915
NUGI Psychologie Algemeen (711)

A.W. Bruna Uitgevers

Terug naar het overzicht...
Leven vanuit vrije wil
de ontdekking en ontwikkeling van Avatar

Geen zin meer om slachtoffer te zijn? Ben je het beu om door het lot willoos heen en weer te worden geschoven? Om last te hebben van conflicten met je partner of van ruzie in het gezin of van oorlog op het journaal? Heb je er genoeg van slechts verdriet en pijn te kunnen voelen? In Leven vanuit vrije wil. De ontdekking en ontwikkeling van Avatar wijst Harry Palmer je de uitweg uit deze en andere problemen. 
In dit boek doet hij verslag van zijn zoektocht naar een betere manier van leven, naar zinnige uitgangspunten en naar verlichting. Hij verhaalt van zijn hippiejaren, van zijn ontmoetingen met gelijkgestemde zielen en van een kort college dat hij ontving van een heel bijzondere Swami. Zijn onderzoek resulteerde in de ontwikkeling van een techniek waarmee we kunnen aantonen dat onze ervaringen worden gevormd door ons eigen bewustzijn en onze overtuigingen, en dat wij niet worden gevormd door onze ervaringen. Op deze techniek stoelt de cursus Avatar. In de één week durende cursus wordt geleerd hoe iedereen zijn eigen werkelijkheid kan creëren en welke invloed onze overtuigingen hebben. Dit nu, zegt Harry Palmer, is de kunst van leven vanuit vrije wil.

Avatar is een techniek waarbij men leert het eigen bewustzijn te ontdekken en een realiteit te
scheppen die op de (verborgen) wensen van dit bewustzijn gebaseerd is. Uitgangspunt is dat de mens in principe gevormd wordt door zijn gedachten en niet door zijn ervaringen. Sinds de introductie van Avatar in 1987 heeft deze zelfontwikkelingscursus van Harry Palmer wereldwijd een explosieve groei doorgemaakt. Ook in Nederland en België heeft de belangstelling voor Avatar een indrukwekkende vlucht genomen. Er zijn hier inmiddels meer dan 500 centra waar de cursus gegeven wordt en er melden zich jaarlijks vele duizenden cursisten aan. Voor alle cursisten is Leven vanuit vrije wil verplicht cursusmateriaal.

Fragment: 
De jaren zestig
winter 1962. Op een avond kwam ik uit de bibliotheek, toen een groene Dodge uit I94o naast me tot stilstand kwam. Achter de auto hing een zilverkleurige caravan uit dezelfde periode. Het gaf me een spookachtig gevoel, alsof deze combinatie zo uit een vergeten aflevering van Twilight Zone kwam. In mijn fantasie hoorde ik die bekende televisiestem over straat klinken: 'Hier ziet u Harry Palmer, een teleurgestelde student technische wetenschappen. Als zoveel generatiegenoten probeert hij het pad dat zijn leven volgt te doorgronden. Binnen enkele minuten zullen zijn zorgen worden onderbroken door een ontmoeting met zijn lot... in de Twilight Zone.' (muziek) Het beslagen raampje werd naar beneden gedraaid en een handschoen reikte me een handgeschreven uitnodiging aan: DE LAATSTE WERELDTOURNEE VAN SWAMI ANANDA! ONDERGA DE LAATSTE ONTMOETING MET SWAMI ANANDA VOOR HIJ OPGAAT IN DE VREUGDE VAN HET UNIVERSUM! ALLEEN OP VERTOON VAN UITNODIGING $5.00.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek direct bij Bol.com!Harry Palmer
ISBN 9022984311
NUGI Psychologie Algemeen (711)

A.W. Bruna Uitgevers

Terug naar het overzicht...
RET
een andere kijk op problemen

In dit praktijkgerichte werkboek wordt u stap voor stap ingevoerd in de principes van de Rationele
Effectiviteits Training, de RET. De RET gaat ervan uit dat het vaak niet de situaties zijn die
stressgevoelens en niet-effectief gedrag veroorzaken, maar de gedachten over die situaties. De RET confronteert mensen met hun manier van denken en laat hen inzien dat veel emoties gebaseerd zijn op niet-rationele ideeën. Gedachten en emoties die flexibel en productief functioneren in de weg staan, kunnen zo worden veranderd dat ze niet meer blokkeren.

Aan de hand van veel oefeningen en opdrachten leert de lezer zijn irrationele gedachten op te sporen en te analyseren. Hij kan daardoor in de dagelijkse praktijk problemen beter hanteren, waardoor hij zich prettiger voelt en effectief functioneert. De grondlegger van de RET en directeur van het Institute for RET in New York, dr. Albert Ellis, is een van de auteurs van dit werkboek.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Albert Ellis & A. Baldon
ISBN 9070512238
NUGI Psychotherapie (713)
88 pagina's

Uitgeverij Schouten en Nelissen - Thema

Terug naar het overzicht...
De tijd van uw leven

Meer werk doen in minder uren, tijd vinden voor familie, sport, hobby's en daarbij een ontspannen
levensgevoel hebben: wie wil dat niet? Maar tussen droom en daad staat een klok in de weg en die geeft u slechts 24 uur per dag. Daar moet u het mee doen. Veel mensen ervaren die tijdsdruk als onplezierig: het gevoel dat een etmaal altijd te weinig zal zijn om alles te realiseren wat ze moeten of willen. Herkent u dat?

Aan die tijdsdruk kunt u wat doen. Vat krijgen op de tijd betekent vooral vat krijgen op uzelf: op uw wensen, uw gedrag en uw ideeën. En dat vraagt meer dan een paar simpele tips om tijd te besparen. De essentie van time management is kiezen, uzelf organiseren en uw omgeving beïnvloeden. En dat allemaal op een manier die bij u past. Dit boek helpt u die persoonlijke keuzen te maken en beter om te gaan met het meest kostbare wat u bezit: de tijd van uw leven.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Ron Witjas
ISBN 9070512424
NUGI Studietechniek, Communicatiev. (727)
120 pagina's

Uitgeverij Schouten en Nelissen - Thema

Terug naar het overzicht...
Samen leven met AD(H)D
Een nieuwe visie

Eén op de honderd Nederlanders heeft AD(H)D. Deze diagnose brengt niet alleen problemen met zich mee voor de AD(H)D'er zelf, maar ook voor zijn directe omgeving. AD(H)D kan (nog) niet worden geneze; de behandeling is daarom gericht op het onderdrukken van symptomen en het leren omgaan met de problemen die menig AD(H)D'er ervaart in het dagelijks leven. De sociale omgeving van de AD(H)D'er krijgt hierin een belangrijke rol toebedeeld. In de praktijk legt dit vooral een grote druk op de partner van de AD(H)D'er. Die verlegt vaak voortdurend zijn of haar grenzen om alles draaiende te houden, veelal ten koste van zichzelf. Uiteindelijk kan de relatie hierop stuklopen.

Ans Ettema en Annemiek Nieborg laten zien dat het ook anders kan. Ze benadrukken de noodzaak van gelijkwaardigheid van beide partners in een relatie, ook wanneer een van de twee AD(H)D heeft. Dit boek geeft antwoord op veel vragen die leven bij partners van AD(H)D'ers. De beschrijvingen van casussen zorgen voor veel herkenning. Door de praktische tips vormt dit boek bovendien voor partners een bron van inspiratie om constructief te werken aan een gelukkige relatie met iemand met AD(H)D zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen.

Ans Ettema en Annemiek Nieborg zijn beide counselor en AD(H)D coach en werkzaam in een eigen praktijk. Samen hebben zij de cursus 'Samen leven met AD(H)D' ontwikkeld. De vele gesprekken met AD(H)D’ers en hun partners over de moeilijkheden die zij ervaren als gevolg van de diagnose AD(H)D vormen de basis voor dit eerste (Nederlandstalige) boek voor partners van mensen met AD(H)D.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Ans Ettema-Essler & Annemiek Nieborg - Van den Ban
ISBN 9031343803
2004
NUR 770
152 pagina's

Bohn Stafleu Van Loghum

Terug naar het overzicht...
Een gat in je ziel
Het erfgoed van een liefdeloze opvoeding

Niet alle moeders zorgen even goed voor hun kinderen: er komen ook vrouwen voor die met name hun dochters afwijzen, liefdeloos behandelen of zelfs mishandelen. In veel gevallen blijkt een tekort aan moederliefde in de vroege jeugd omvangrijke gevolgen te hebben voor het latere leven, ook als de dochter eenmaal opgegroeid is tot volwassene. Ze voelt zich bijvoorbeeld onzeker, heeft weinig zelfvertrouwen of kan ten opzichte van anderen haar grenzen niet goed bepalen. De confrontatie met het eigen verleden vindt vooral plaats als de vrouw zelf een kind gaat krijgen en daarmee de moederrol moet aanvaarden. De vraag is dan: treedt ze in het voetspoor van haar moeder en geeft ze de opvoeding die ze zelf kreeg door aan haar kind of weet ze de cyclus van overdracht te doorbreken?

Een gat in je ziel gaat over de ervaringen van vrouwen die door hun moeder liefdeloos werden behandeld en stelt de problemen die zij later tegenkomen uitgebreid aan de orde. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste gedeelte omvat de probleemstelling. Het tweede is gewijd aan de ervaringen van vrouwen die in hun jeugd een dergelijke behandeling ondergingen. In het derde deel worden de theoretische achtergronden van de overdrachtscyclus aan de orde gesteld.

Het boek is bedoeld voor degenen die zelf soortgelijke ervaringen in hun jeugd hebben opgedaan. Tevens is het bruikbaar voor professionals die in hun werk met in de jeugd mishandelde vrouwen te maken hebben.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Phily Elst
ISBN 9031339784
2003
NUR 770
148 pagina's

Bohn Stafleu Van Loghum

Terug naar het overzicht...
Vertel mij wat
Kinderen helpen met verhalen

Kinderen luisteren graag naar verhalen. Verhalen vertellen is daarom een goede manier om kinderen die het moeilijk hebben te helpen. Ook (psycho)therapeuten ontdekken hiervan steeds meer de mogelijkheden. Dit boek laat zien hoe verhalen op verschillende niveaus een rol kunnen spelen in de hulpverlening aan jonge kinderen - aan kinderen die bepaalde gebeurtenissen niet kunnen verwerken, een negatief zelfbeeld ontwikkelen, faalangstig, teruggetrokken of juist agressief zijn.

Het vertellen van met zorg uitgezochte verhalen kan kinderen helpen anders te kijken naar ingewikkelde zaken op hun levenspad. Daardoor ontstaat nieuwe speelruimte en kunnen effectievere oplossingen voor problemen worden gevonden. Kinderen kunnen actief worden betrokken bij het creëren van een eigen verhaal. De karakters in dat verhaal - fantasiefiguren of dieren - scheppen voldoende afstand om ook taboe-onderwerpen bespreekbaar te maken.

Het eerste deel van dit boek gaat nader in op de theoretische achtergronden en beoogt inzicht te geven in de werking, de functies en het gebruik van helende verhalen. Het tweede deel laat het doelgerichte gebruik van verhalen in een therapeutische setting zien. De rode draad wordt hier gevormd door het verhaal van het jongetje David, een casusbeschrijving uit de praktijk. In het laatste deel geeft de auteur een uitgebreide praktische handleiding waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Ze geeft ook tips over hoe de verhalen in (psycho)therapie kunnen worden verwerkt. De verhalen die zij rondom verschillende thema’s op maat heeft gemaakt, kunnen daarbij als leidraad en inspiratiebron dienen.

Vertel mij wat is geschreven voor psychotherapeuten, (ortho)pedagogen en andere hulpverleners of leerkrachten die hun behandelwijze willen verbreden. Het is ook een geschikt zelfhulpboek voor ouders en andere opvoeders die kinderen actief willen ondersteunen bij het oplossen van problemen en het aanleren van ander gedrag.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Reinalda Kerseboom
ISBN 9031343307
2004
NUR 770/848 Psychotherapie en andere therapieën/Orthopedagogiek
158 pagina's

Bohn Stafleu Van Loghum

Terug naar het overzicht...
Aanvullen of aanvallen?
Waardering en respect voor jezelf en voor anderen

METHODISCH WERKEN

Vertrouwen in jezelf is de basis van heel veel aspecten in je leven. Bij zelfvertrouwen horen het ontwikkelen van je persoonlijke mogelijkheden, zelfrespect, andere mensen kunnen respecteren en een duidelijk standpunt innemen bij kwetsende of beschadigende meningen of gedrag zonder hierbij in een dergelijke manier van reageren te vervallen. Zelfrespect en anderen in hun eigenheid respecteren kan veel uitmaken voor jezelf en de mensen om je heen.

Dit boek is bedoeld om je persoonlijke levensbasis te versterken. Het begint met de opbouw van een genuanceerd zelfbeeld als een noodzakelijke basis om genuanceerd naar andere mensen en naar situaties te kunnen kijken. Daarbij gaat het om onderwerpen zoals de positieve en negatieve kant van je vanzelfsprekendheden, jezelf kunnen zijn bij het zetten van 'een tweede stap' en meer zelf kunnen dan je denkt. Omgaan met anderen wordt daarin geleidelijk verwerkt.
Hierna wordt ingegaan op gevoelens, de verwerking van moeilijke ervaringen zoals impasses waarin je terecht kunt komen, kritisch omgaan met je vanzelfsprekende ideeën en meningen, je willen inleven in de gevoelens en situatie van een ander (empathie) als voorwaarde voor contact, de noodzaak van elkaar bewust waardering geven, kritisch kijken naar kritiek, jezelf kunnen zijn zonder anderen onnodig te kwetsen en een stappenplan om zelfvertrouwen en assertiviteit te versterken.
De laatste hoofdstukken gaan over het uitbreiden van je mogelijkheden tot empathie, het voorkomen van sneeuwbaleffecten bij moeilijk gedrag van mensen, het streven naar ontwikkelingen, het in een bepaalde situatie gebruiken van je macht op een positieve manier en het je realiseren dat het waarmaken van goede ideeën niet vanzelf gaat.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Gerdi Buit
ISBN 9031339245
2002
NUR Sociale Psychologie (775)
160 pagina's

Bohn Stafleu Van Loghum

Terug naar het overzicht...
Directieve therapie bij kinderen en adolescenten

Tussen theorie en praktijk gaapt een akelig gat. Hoewel over diagnostiek en behandeling van psychische problemen van kinderen en adolescenten regelmatig studies verschijnen, hebben de uitkomsten hiervan maar in geringe mate invloed op de dagelijkse klinische praktijk. 
De op universitaire centra ontwikkelde en in research toegepaste behandelprogramma’s worden zorgvuldig beschreven, gepubliceerd, en daar blijft het dan bij. Jammer van al die inventiviteit, jammer van de moeite.
Mogelijk stokt dit proces, doordat die studies op een aantal belangrijke vragen geen antwoord geven, zoals: hoe pas ik de behandelprogramma’s in de praktijk toe, hoe krijg ik het kind zo ver dat hij de therapieopdrachten uitvoert en wat doe ik met een kind dat ‘niet gemotiveerd is’. Hoe betrek ik zijn ouders bij de therapie en hoe ga ik met onwillige, kritische of anderszins moeilijke ouders om. Traditioneel wordt in de Directieve Therapie veel aandacht besteed aan dit soort kwesties.

In Directieve Therapie bij Kinderen en Adolescenten vindt de lezer vele aanwijzingen voor de praktische uitvoering van behandelingen. De beroemde vraag ‘wat werkt bij deze patiënt met deze klacht’ is daarbij nog steeds een leidraad.

Als het antwoord op die vraag bij iedere patiënt telkens opnieuw uitgevonden zou moeten worden, zou directieve therapie een onhandige en tijdrovende aangelegenheid zijn. Gelukkig is dat niet het geval. Directieve therapie is onhandig noch tijdrovend, integendeel. De auteurs laten duidelijk zien, dat research kan leiden tot breder toepasbaar praktisch nut dan alleen ‘gezond verstand’ in specifieke gevallen. Aldus kon de vraag, wat werkt bij de meeste patiënten of bij de gemiddelde patiënt met dit probleem vaak beantwoord worden.

In dit boek passeren verscheidene problemen de revue. Behandelprincipes worden besproken, voorzien van voorbeelden. Daarnaast bevat ieder hoofdstuk een korte inleiding over de bijzonderheden van het betreffende probleem en over de stand van zaken in de wetenschap.

Doelgroep: psychologen en psychotherapeuten die met kinderen werken.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!Else de Haan, Constance Dolman en Alette Hansen
ISBN 9031335673
2001
NUGI Psychotherapie (713)
264 pagina's

Bohn Stafleu Van Loghum

Terug naar het overzicht...

Coach jezelf in drie stappen

Jezelf coachen is de nieuwste trend. Steeds meer mensen voelen de behoefte bewuster om te gaan met hun persoonlijkheid, werk, relaties en talenten. Velen laten zich hierbij op weg helpen door een ‘professional’. Het aantal coaches is de afgelopen jaren dan ook enorm toegenomen.

Dit boek is geschreven voor mensen die de zoektocht naar hun innerlijke willen en kunnen liever zonder coach afleggen. Het beschrijft een driestappenplan, gebaseerd op bekende en minder bekende theorieën en methoden, zoals hypnotherapie, transactionele analyse, Rationeel-emotieve therapie (RET), Veld van Talent, neurolinguïstisch programmeren, het enneagram en het kernkwadraat.

Coach jezelf in drie stappen leert je met jezelf in dialoog te gaan, in actie te komen en deze acties te evalueren. Het leert je gebruik te maken van je eigen wijsheid om richting aan je leven te geven. Laat je niet langer afleiden door allerlei externe factoren en start nog vandaag je innerlijke reis. Als je eenmaal je eigen weg hebt gevonden en de dingen doet waar jíj om geeft, zul je zien dat persoonlijk geluk binnen handbereik ligt.

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek bij Bol.com!U. van Stekelenburg
ISBN 9789031348664
137 pagina's

Bohn Stafleu Van Loghum

Terug naar het overzicht...
DIP
Opwekkende gedachten over burnout & overspannenheid

Tienduizenden mensen vallen jaarlijks ten prooi aan burnout en overspannenheid. Daardoor is de behoefte aan informatie over hun aandoening en de behandeling ervan erg groot, zowel bij de patiënten zelfs als bij de mensen in hun omgeving.

DIP is de neerslag van vele duizenden gesprekken die Heiko Warnsinck als huisarts en bedrijfsarts voerde met mensen die leden aan burnout en overspannenheid. Het boek is geschreven in een heldere en toegankelijk stijl. De auteur benadert het onderwerp positief en zijn aanpak is gevarieerd: hij bekijkt het onderwerp vanuit geestelijk, lichamelijk, sociaal en maatschappelijk oogpunt.

 • Geschreven voor patiënten, hun familie, vrienden en collega's.
 • Beschrijft ontstaanmechanismen, verschijnselen, behandeling en preventie.
 • Bevat waardevolle informatie voor leidinggevenden en personeelsfunctionarissen.
Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek online bij Bol.com!Heiko Warnsinck
ISBN 9043904120

Tirion Uitgevers BV
Postbus 309
3740 AH Baarn

Uitgeverij Ratel
Postbus 6068
7503 GB Enschede
Telefoon 053 - 434 22 93
Fax 053 - 433 3606

Terug naar het overzicht...
WAHM! Work At Home Mom
Handboek voor de thuiswerkmama

WAHM! Handboek voor de thuiswerkmama is dé gids voor iedere (aanstaande) moeder die vanuit huis werkt of dat van plan is. Als ondernemer, in loondienst of als bijverdienste. Een zeer uitgebreid werkboek, volgepakt met essentiële informatie:

 • Hoe je geld kunt verdienen door te doen wat je leuk vindt
 • Hoe je thuiswerk vindt
 • Hoe je een bedrijf opzet
 • Hoe je werk en kinderen kunt combineren
 • Welke valkuilen je moet vermijden
 • Oefeningen om uit te vinden welk type werk bij jou past
 • Hoe je je partner achter je krijgt
 • Inspiratie, aanmoediging en stimulering
 • Hoe je stress vóór kunt zijn
 • Hoe je jezelf en je bedrijf kunt verkopen
 • Hoe je je werkgever kunt overtuigen je bestaande baan (gedeeltelijk) thuis te doen
 • Ervaringen en tips van vel andere thuiswerkmoeders, waaronder Marion van der Valk en Daphne Deckers
 • Plus: 4 gratis affirmatiekaarten èn gratis toegang tot het besloten gedeelte van de internetsite www.wahm.nl.
Met een voorwoord van Annemarie Jorritsma, Minister van Economische Zaken.
Edith Hagenaar is al 4 jaar thuiswerkmoeder. Zij is directeur van een groot installatiebedrijf en twee kleinere bedrijven en oprichter en webmaster van www.wahm.nl, de internetsite voor thuiswerkmoeders in Nederland en België.

"Geschreven met een besmettelijk enthousiasme, inspirerend, leerzaam en steunend. Leuke voorbeelden, doordachte situaties. Dit boek is een zeer informatief geheel, waarin alle aspecten van thuiswerken worden belicht."
Arna Langenbach, freelance tekstcorrector, Tiel

"Dit boek zette me aan het denken, aan het wensen en aan het doen. Het neemt de afstand weg van zakenleven en ondernemen: het wordt veel minder eng gemaakt. De persoonlijke verhalen zijn erg leuk. Inhoudelijk is het een goede mix, een peetje spiritueel aan de ene en nuchter zakendoen aan de andere kant. Ik ben echt wakker geschud"
Zus Stapel, beeldend kunstenaar, Enschede

Klik op het boek om het direct online bij Bol.com te bestellen.

Bestel dit boek online bij Bol.com!Edith Hagenaar
ISBN 9076541035
NUGI Opvoeding Algemeen/Management (721/684)

Tirion Uitgevers BV
Postbus 309
3740 AH Baarn

Uitgeverij Ratel
Postbus 6068
7503 GB Enschede
Telefoon 053 - 434 22 93
Fax 053 - 433 3606

Terug naar het overzicht...